Ядреното оръжие на Интернет маркетинга - PPC

Ядреното оръжие на Интернет маркетинга - PPC

Използването на PPC (Pay Per Click) реклама в Интернет става все по-популярно във времето, а Интенет гигантите като Google, Bing и Facebook предлагат страхотни възможности за популяризиране на Вашия сайт и мащабно увеличение на вашите приходи в кратки срокове.

Google Adwords

Най-ефективната PPC платформа в света предоставя неподозирани възможности на всеки, достатъчно информиран, за да я ползва ефективно. Не са рядкост обаче и неудачи при самостоятелни опити за управление на подобни кампании от собствениците на даден бизнес.
Зад провалите стоят няколко ключови фактора, които често се подценяват от хората, които откровено разсъждават тривиално за начина на работа на тези рекламни платформи.

Защо да плащам на компания за управление на PPC?

У нас в България имаме лошия навик да разбираме от всичко – от водопровода до управление на комплексни рекламни кампании. Всеки неинформиран клиент си мисли, че е напълно достатъчно просто да пусне реклама в Google и парите ще потекат. Фатална грешка!
Най-честата практика е клиентите да направят горното и след това да загубят вяра във възможностите на PPC като рекламен канал. А основните причините за това са следните:

  • Чудовищна цена на клик
  • Ужасяващо позициониране
  • Отвратително таргетиране

Съветът на EggBlast: Моля не се опитвайте сами да си правите и управлявате своите PPC кампании, а се доверете на професионалисти като EggBlast. Така си гарантирате повече продажби, по-ниска цена на клик и сериозен ръст на приходите ви от този рекламен канал.

Защо никой не клика на моите реклами?

Какво пише на вашите реклами? Достатъчно привлекателни ли са те за аудиторията, използваща търсещи машини? Какво прави конкуренцията? Техните реклами по-добре ли са написани? Използват ли услугите на PPC агенция?
Това са само част от въпросите, които изникват в главата на хората, използващи Adwords като рекламен канал. Отстъствието на кликове и продажби може да се дължи на десетки причини, които неспециалистът трудно може да предвиди, но една специализирана агенция го прави с лекота.
Съветът на EggBlast: Изключително важен момент при реализирането и оптимизацията на една PPC кампания, посредством Google Adwords е Вашата реклама да бъде на технически кликаема позиция. Ако тя не бъде на такава, то вероятно няма да продавате.

Защо не виждам рекламата си в Google?

За да кликне потребителя на Вашите реклами, то логично е твърдението, че те все пак трябва да са в неговия зрителен диапазон т.е. да ги вижда. В случай, че средната позиция на Вашата реклама е някъде между 6-та и 9-та, то вероятно няма да получите кликовете, които получават най-добре позиционираните реклами.
Изключително важно е да позиционирате своите рекламни послания в най-горната част на екрана, ако желаете хората да ги виждат и кликат на тях. В случай, че те не ги откриват – няма как да очаквате тези хора да станат Ваши клиенти и те най-вероятно ще изберат Ваш конкурент, който не е спестил няколко стотин лева, за да наеме PPC агенция.
Съветът на EggBlast: Увеличението на цената за клик е един от вариантите да подобрите своето позициониране сред рекламите, но то не е единственият фактор. Съществуват редица други важни компоненти, които не просто могат да направят Вашата кампания ефектива, а да гарантират на Вашия бизнес главоломен растеж.
Истината е, че зад създаването и управлението на Adwords рекламни кампании има доста сериозно know how, което се интегрира в работата на експертите.
PPC агенциите инвестират десетки и стотици хиляди левове, за да съумеят да са по-добри и по-добри в своята работа. Така клиентите им са по-доволни и разбират реалните възможности на този тип реклама не просто като видимост, а като приходи всеки месец.

контакти връзка