8 причини бизнесът ви да премине онлайн

Онлайн бизнес

Щом четете тази статия и то в интернет, няма логична причина да не сте чували за електронна търговия малко или много. Макар и да определяте себе си като не особено технологичен тип, със сигурност сте се сблъсквали с този вид бизнес по един или друг начин.

Ако след дори малкия си досег с електронната търговия все още мислите, че тя не е подходяща за вас и вашия бизнес, помислете пак!

Електронната търговия се разпространява по-бързо от всичко останало и няма причина и вие да не бъдете част от това бързо течение. Много от хората в тази сфера са високо креативни и вероятно дори не бихте могли да си представите колко и какви продукти могат да се намерят в онлайн търговските платформи именно заради тази креативност. В такъв случай защо и вашият продукт да не бъде тук?

Все още ли се чувствате объркани? Нека обърнем позитивно внимание на следните опорни точки и да помислим дали създаването на още един канал за продажби на вашите продукти не е достатъчно добра идея, за да ѝ дадете шанс.

Електронната търговия се разраства повече от всичко останало

Точно така. Разраства се и никой не би могъл да го отрече, както и че всеки един продукт и бизнес ежедневно се гмуркат в тези води. Само помислете дали само преди няколко години сте си мислели, че някога ще може да пазарувате мебели в интернет магазини? Ако вашите бизнес конкуренти не са тук , но планират да го направят, защо да не ги изпреварите и не направите това преди тях?

Това е същото, като един вид пазар да се развива главоломно в града ви и всеки да се опитва да отхапе парче от него, а само вие да стоите встрани и да гледате безучастно. Ето защо престанете да мислите за онлайн продажбите като за ... онлайн продажби. Това е просто още една част от пазара, която на практика е вече традиционна и никой не гледа на нея по специален начин. Това е просто поредното място, което предлага възможности за развитие на бизнеса ви.

Какво бихте направили, ако разберете, че например в Париж има бум на пазар, на който вашият продукт има поле за развитие и хората там имат нужда от него? Със сигурност не бихте стояли безучастно, нали? Ако разбира се държите и гледате сериозно на бизнеса си. Тогава защо да не дадете шанс на електронната търговия? Нека не забравяме факта, че ако решите да преместите продуктите си онлайн няма да има нужда от складови помещения, разходи за транспорт или други скъпи условия.

Постройте бизнес, който да работи 24 часа, 7 дни в седмицата

На кой не би му харесало да продава все повече и повече от своите продукти? Но всеки също така е наясно, че дори магазинът му да бъде отворен 24 часа в денонощието, едва ли той би имал клиенти през цялото то време. Ето това е най-важният момент при уебсайтовете. Дори вие да спите вашият онлайн магазин работи през цялото време и може да обслужва клиентите ви без значение дали е ден или нощ.

Независимо дали в страната, в която сте позиционирани е 2 часа след полунощ, някъде другаде по света някой се събужда и има нужда от вашия продукт. Схващате идеята, нали?

По-лесно е от всякога

Добре, едва ли има смисъл да се спори относно факта, че някога, преди доста време не беше толкова лесно да бъде създаден онлайн магазин и той да се поддържа. Но сега живеем в малко по-различни времена. С наличието на толкова много лесни за употреба онлайн инструменти, платформи и настройки, подготовката на електронно търговско пространство е абсолютно лесно.

С помощта на множество инструменти, създаването на собствен електронен магазин е на практика лесно, като да отидеш на разходка в парка. Създава се акаунт, прибавят се продукти и се продава. Да, би могло да бъде точно толкова просто и всички, които вече са го направили знаят това.

Именно това не трябва да забравяте - никога не е било толкова лесно, както е сега.

Бизнес онлайн

Хората харесват пазаруването онлайн

Независимо дали ви се вярва или не хората отдавна харесват пазаруването в интернет. Помислете само колко предимства и изкушения предлага това. Стоите у дома, докато поръчвате, получавате доставката буквално до входната си врата, всички налични продукти се събират на екрана на мобилното ви устройство, което максимално улеснява избора ви.

Най-новите изследвания на този феномен показват, че голяма част от хората предпочитат интернет пазаруването дори пред търговския обект, който се намира на няколко метра от дома им. Именно тези удобства правят клиентите щастливи и доволни. Защо и вие да не поставите продуктите си на екрана на компютъра им?

Можете да увеличите неколкократно клиентите си, без да имате ограниченията на мястото и времето

Нищо чудно в момента да сте в магазина си и да четете тази статия не особено задълбочено или обратно, докато си мислите, че разполагате с точни и редовни клиенти, на които успявате да влияете. Но замислете се какво би могло да бъде при наличието на електронен магазин и как това може да превърне вас и продуктите ви в международни фактори.

Като цяло, намирайки се в традиционен на вид бизнес вие се развивате в определен регион, преминавайки евентуално към друг. Но с електронния магазин преминавате отвъд границите на страните и пазарите, с които се е налагало да свиквате до този момент. Без ограничения!

Не пропускайте клиентите, които можете да спечелите чрез социалните мрежи

Имате ли солидна група от хора в социалните мрежи, която следи какво се случва с вашите продукти? Сериозно, имате ли? От целия свят? Не? А какво би станало ако някой, някъде би искал да закупи някой от вашите продукти? Мислите ли, че той би пропътувал няколкостотин или хиляди километри разстояние само за да посети магазина ви на място? Едва ли.

А какво би станало, ако тези хора имат достъп до стоките ви от всяко място по света, радвайки се на комфорта на дома си? Сами можете да си отговорите. Така всичко, което предлагате е много по-достъпно за тях и те със сигурност ще се възползват от тази възможност.

Затова помислете отново какво количество бизнес възможности сте пропускали до сега и колко все още пропускате само защото не сте онлайн. Покажете се на света и чрез социалните мрежи и нека клиентите ви да видят най-доброто от вашите продукти.

Много по-евтино е, отколкото да поддържате реален магазин, склад или шоурум

След прочитането на всичко това, вероятно си мислите. "Супер е, но не съм готов за подобна инвестиция!" , нали? Помислете отново, тъй като има твърде много компании, минали по този път, а сега спестяват разходи за неща и консумативи, за които вие все още плащате във вашите офиси и магазини. На практика няма проучване в света, което да твърди, че управлението и поддръжката на един електронен магазин струва по-скъпо от мениджмънта на реално съществуващия.

По-малко разходи за управление.

Да създадете онлайн търговско пространство е не само по-евтино, но и неговото управление и поддръжка са далеч по-достъпни от грижата за всеки традиционно развит бизнес. Разходите, които трябва да предвидите тук касаят SEO, текстово съдържание, копирайтинг и т.н. Забравете обаче за задължителните досега електричество, наем на помещение или сметка вода. Ако просто сравните всички тези разходи с това, което плащате сега, когато не сте онлайн ще се уверите, че интернет търговското пространство ще ви излиза далеч по-евтино. А от това печели вашия бизнес. Нали всеки иска това?

контакти връзка