4 причини да инвестирате в продуктови описания

4 причини да инвестирате в продуктови описания

Продуктовите описания в един онлайн магазини са от ключово значение, винаги, когато говорим за перспективна стратегия за Интернет видимост на вашия бизнес. Този тип текстове се подценяват редовно, защото по стар обичай се пести от фундаментално важни неща за сметка на откровени рекламни недомислици.

Защо да имам продуктови описания в магазина си?

Благодарение на качественото продуктово описание, вие имате възможност да информирате потребителите за предимствата на вашия продукт пред този на конкурентите ви. Именно там можете да обърнете внимание на неща като:

  • Гаранция
  • Сервиз
  • Връщане на поръчки
  • И т.н.

Колкото по-скъп е един продукт, толкова повече време отнема на потребителите да вземат крайно решение за неговата покупка. Именно това предполага, че ако продавате скъпи стоки по Интернет, то продуктовите текстове са незаменима част от всяка страница, презентираща ваш продукт.

Подобрено UX преживяване

Информираността, която споменахме в т.1 е ключова за потребителското преживяване. Има ли нужда потребителя да търси сам информация за продукт? Не разбира се! Ако той го направи, то вероятността да го конвертирате в клиент пада няколко пъти, защото той най-вероятно ще открие тази информация при конкурент, които също се бори да го привлече като клиент и в повечето случаи ще успее, защото вие не сте създали нужната информация, която да публикувате своя магазин.

SEO и Link Bait

Добре описаните характеристики ще ви помогнат и за по-доброто позициониране в търсачките, масово познато като SEO ефект. Това обаче не е всичко. С оглед на факта, че потребителите търсят информация за конкретния продукт, то те са склонни да я изпратят и на свои приятели, които също искат да купят продукта. Къде хората споделят с приятели онлайн? Във форумите, в социалните мрежи и т.н. все места, които не просто ще подобрят видимостта ви в търсачките посредством линковете към сайта ви, а може да доведат и многобройни клиенти.

По-висока конверсия

Текстът, описващ продуктите в един онлайн магазин влияе и пряко на времето прекарано на страницата. Забелязва се пряка корелация между това време и нивото на конверсия. Ако задържите потребителя в сайта си, в случай, че той не купи веднага, то на второ четене (това са трудни клиенти, които обаче препоръчват на близки т.е. реклама от уста на уста), той все пак може да купи вашия продукт, ако бъде убеден, че именно той е най-подходящ за него. Използването на професионални копирайтинг услуги е ключово за постигане на по-горните ефекти. EggBlast предоставя на своите клиенти и копирайтинг, за да бъдат те сигурни, че няма да пропуснат нещо, което би могло да генерира допълнителни печалби, при това в масивни размери.

контакти връзка